下面是小编给大家带来关于英语阅读理解练习题和答案,本文共11篇,一起来看看吧,希望对您有所帮助。
篇1:英语阅读理解练习题和答案
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
What would it be like to take a walk on the surface of Mars? If you could design the tallest building in the world, what would it look like? Do you dream of being the next J.K.Rowling? This summer, you can experience all of these things, and more. All you need is an Internet connection and your imagination.
A recent study by the Kaiser Family Foundation found that kids spend an average of 1 hour and 29 minutes online each day. Many kids like to use that time to chat with friends, play games or check e-mails. But next time you get on the Web, try exploring the world instead. “With the Internet, you can go back 11,000 years in time, or go 11,000 kilometers across the planet,” said Russell, Web search expert of Google. “The whole scope of history and the world is open to you.”
There is a wealth of information to be found online. For example, if your family is going on vacation somewhere, do a quick online search on the area before you even get in the car. “What’s the background of the place; what’s the history?” says Russell. “I like to tell my kids, ‘Whenever you have a question, whenever you have a doubt, search it out.’”
Ready to launch a virtual journey of your own? Here are a few starting points to get you think ing and to help you on your way. You can invite your parents along for the ride, too. Always ask for permission before downloading programs and software into your computer. And, check with a parent or adult before visiting any new website.
Navigate the world in 3-D with Google Earth. Begin in outer space and zoom into the streets of any city, from Hong Kong to San Francisco. Or, visit ancient monuments and watch the changing rainforests over time. With the moon in Google Earth tool, you can walk in Neil Armstrong’s famous footsteps. Take a guided tour of the moon’s surface with Armstron g’s fellow shuttle mate astronaut Buzz Aldrin.
1. According to Russell, the kids _________.
A. spend too much time on the Internetx_k_b_1
B. should never chat and play games online
C. can solve their problems through the Internet
D. should study hard instead of chatting online
2. From the passage we know that _________.
A. we can find much information we need online
B. Neil Ar mstrong traveled to the moon alone
C. the kids can download programs onto the computer freely
D. the kids can visit the new website freely without parents’ guidance
3. According to the passage, if you want to go to Tropical Rainforests, you can _________.
A. take the time shuttle B. go to the cinema to watch 3-D films
C. find a travel agency in Google D. use Google Earth
4. The passage is mainly intended for _________.
A. parents B. kids C. teachers D. adults
5. In which section of a website can we probably read this passage?
A. Culture. B. Health. C. Internet World. D. Tourism.
【参考答案】1—5、CADBC
篇2:英语阅读理解练习题和答案
A
Papa’s jaw dropped when Mama told him that Sister had cheated on her final exams—not to succeed but to fail. “It’s unbelievable!” he said. “Sister has always been so proud of her good grades!”
“Yes, she has,” said Mama. “But it’s not unbelievable. It just shows how badly she wanted off the swimming team.”
“Wanted off the swimming team?” said Papa. “She never said anything about that to me.”
“Of course she didn’t,” said Mama. “She was afraid you’d blow your top. You already had her getting a swimming scholarship to college and winning gold medals at the Olympics. Can you imagine how much pressure she must have felt? For her, being on the team couldn’t have been much fun.”
“Oh, my gosh!” Papa said, clapping a hand to his forehead. “I’ve been so stupid! I just thought she’d want to be a champion swimmer because she’s so good at it.”
“It’s like anything else, dear,” said Mama. “No matter how good at it you are, if it stops being fun, you won’t want to do it anymore.”
Papa put his head in his hands.
“She must be really mad at me,” he mumbled. “Maybe I should say sorry to her.”
Sister’s footsteps could be heard on the stairs. She came into the kitchen and looked hopefully up at her parents.
“Honey,” said Mama with a smile, “your papa and I have decided that there’s no reason for you to be on the swimming team if you don’t want to.”
Sister’s face lit up like a Christmas tree. “Yippee!” she cried.
“And,” added Papa, “there’s no need for any more drills. I’m sure you’ll bring your grades back up all by yourself.”
Sister ran to Papa and jumped into his arms. She gave him a big hug. “I’m going to go p lay cards with Lizzy!” she said. “See you later!”[
From the kitchen window, Mama and Papa watched their daughter run down the sunny road toward Lizzy’s house.
“It’s good to see her happy again,” said Mama.
“It sure is,” Papa agreed. “As for the swimming team, there’s always next year.”
“If?” Mama prompted him.
“Oh, right,” said Papa. “If she wants to.”
Mama smiled. “At least you’re learning, dear,” she said. She kissed him.
“Well, you know what they say,” Papa said. “Better late than never.”
1. Sister wanted off the swimming team because _____.
A. she was not as good at swimming as ever before
B. she intended to improve her grades in her studies
C. she wanted to play cards far more than swimming
D. she felt it boring to struggle for Papa’s expectation
2. Mama insisted that the child should do _____.
A. what she was willing to B. what she felt easy to
C. what she was able to D. what she felt right to
3. What do you think of Papa?
A. Cruel but reasonable. B. Crazy but confident .
C. Stu bborn but honest. D. Ambitious but considerate.
4. Which might be the proper title for the passage?
A. Easier Said Th an Done B. Health Is Better Than Wealth
C. Better Late Than Never D. Something Is Better Than Nothing
【参考答案】1—4、DADC
篇3:英语阅读理解练习题和答案
ln the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animals.This sometimes happens with humans also.But I have found that my weakness brings out the kindness in people.I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat.And I have discovered that it makes them happy.
From my wheelchair experience, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily.They don’t get to see this soft side of others.Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending.But only when we stop pretending we’re brave or strong do we allow people to show the kindness that’s in them.
Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual.People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me.At that moment,I decided to do something I had never done in twentyfour years of driving.I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.
No more angry shouts and no more horns!
When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here.I am weak and doing the best I can.” And everyone understood.Several times, I saw drivers who wanted to pas s.They couldn’t get aro und me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.
Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we don’t feel that way.But those are few and far between.More often, it would be better if we don’t pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we’re brave when we’re scared.
( )1.The author has discovered that people will feel happy when ________.
A.they offer their help
B.they receive others’ help
C.they feel others’ kindness
D.they show their weakness
( )2.The author feels sad sometimes because ________.
A.he has a soft heart
B.he relies much on others
C.some people pretend to be kind
D.some people fail to see the kindness in others
( )3.What did the other drivers do when they saw the flashlights?
A.They speeded up to pass.
B.They waited with patience.
C.They tried their best to help.
D.They put on their flashlights too.
( )4.In this passage, the author advises us to ________.
A.handle problems by ourselves
B.accept help from others
C.admit our weakness
D.show our bravery
( )5.Which of the following is the best title of this passage?
A.A Wheelchair Experience.
B.Weakness and Kindness.
C.Weakness and Strength.
D.A Driving Experience.
【解析】本文是一篇议论文。在动物王国弱势会被侵略,在人类社会有时也是如此。但作者认为弱势能显现出人们的善良,并使提供帮助和被帮助的人都感到幸福。作者以自己的经历向人们阐述了弱势与善良的关系。
1.A 细节理解题。根据第一段中的“I have found that my weakness brings out the kindness in people.”可知我的弱势显现出人们的善良,又由“I have discovered that it makes them happy”可知帮助别人能使他们感到幸福。故选A。
2.D 细节理解题。根据第二段中的“sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others.”可知选D。
3.B 细节理解题。根据第五段中的.“When I put on my flashlights...But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.”可知选B。
4.C 主旨要义题。作者以自己的亲身经历向人们阐述了:有时承认自己的弱势会给人们带来好处,承认弱势能改善人们之间的关系,使自己得到更多的帮助,让人们看到人性的善良。故选C。
5.B 标题归纳题。由第一段“my weakness brings out the kindness in people”及文章大意可知。
篇4:英语阅读理解练习题和答案
ln the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animals.This sometimes happens with humans also.But I have found that my weakness brings out the kindness in people.I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat.And I have discovered that it makes them happy.
From my wheelchair experience, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily.They don’t get to see this soft side of others.Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending.But only when we stop pretending we’re brave or strong do we allow people to show the kindness that’s in them.
Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual.People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me.At that moment,I decided to do something I had never done in twentyfour years of driving.I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.
No more angry shouts and no more horns!
When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here.I am weak and doing the best I can.” And everyone understood.Several times, I saw drivers who wanted to pas s.They couldn’t get aro und me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.
Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we don’t feel that way.But those are few and far between.More often, it would be better if we don’t pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we’re brave when we’re scared.
( )1.The author has discovered that people will feel happy when ________.
A.they offer their help
B.they receive others’ help
C.they feel others’ kindness
D.they show their weakness
( )2.The author feels sad sometimes because ________.
A.he has a soft heart
B.he relies much on others
C.some people pretend to be kind
D.some people fail to see the kindness in others
( )3.What did the other drivers do when they saw the flashlights?
A.They speeded up to pass.
B.They waited with patience.
C.They tried their best to help.
D.They put on their flashlights too.
( )4.In this passage, the author advises us to ________.
A.handle problems by ourselves
B.accept help from others
C.admit our weakness
D.show our bravery
( )5.Which of the following is the best title of this passage?
A.A Wheelchair Experience.
B.Weakness and Kindness.
C.Weakness and Strength.
D.A Driving Experience.
【解析】本文是一篇议论文。在动物王国弱势会被侵略,在人类社会有时也是如此。但作者认为弱势能显现出人们的善良,并使提供帮助和被帮助的.人都感到幸福。作者以自己的经历向人们阐述了弱势与善良的关系。
1.A 细节理解题。根据第一段中的“I have found that my weakness brings out the kindness in people.”可知我的弱势显现出人们的善良,又由“I have discovered that it makes them happy”可知帮助别人能使他们感到幸福。故选A。
2.D 细节理解题。根据第二段中的“sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others.”可知选D。
3.B 细节理解题。根据第五段中的“When I put on my flashlights...But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.”可知选B。
4.C 主旨要义题。作者以自己的亲身经历向人们阐述了:有时承认自己的弱势会给人们带来好处,承认弱势能改善人们之间的关系,使自己得到更多的帮助,让人们看到人性的善良。故选C。
5.B 标题归纳题。由第一段“my weakness brings out the kindness in people”及文章大意可知。
篇5:高考英语阅读理解练习题及答案
第一篇:
Long bus rides are like television shows. Theyhave a beginning,a middle,and an end withcommercials thrown in every three or four minutes.The commercials are unavoidable. They happenwhether you want them or not. Every couple ofminutes a billboard glides by outside the buswindow. “Buy Super Clean Toothpaste.”“Drink GoodWet Root Beer.”“Fill up with Pacific Gas.”Only if yousleep,which is equal to turning the television set off,are you spared the unending cry of “YouNeed It! Buy It Now!”
The beginning of the ride is comfortable and somewhat exciting,even if you‘ve traveled thatway before. Usually some things have changednew houses,new buildings,sometimes even a newroad. The bus driver has a style of driving and it‘s fun to try to figure it out the first hour or so.If the driver is particularly reckless (鲁莽的) or daring,the ride can be as thrilling as a suspensestory. Will the driver pass the truck in time? Will the driver move into the right?or the left?handlane? After a while,of course,the excitement dies down. Sleeping for a while helps pass themiddle hours of the ride. Food always makes bus rides more interesting. But you‘ve got to becareful of what kind of food you eat. Too much salty food can make you very thirsty betweenstops.
The end of the ride is somewhat like the beginning. You know it will soon be over andthere‘s a kind of expectation and excitement in that. The seat of course,has become harder asthe hours have passed. By now you‘ve sat with your legs crossed,with your hands in yourlap,with your hands on the armrestseven with your hands crossed behind your head. The endcomes just at no more ways to sit.
1.According to the passage,what do the passengers usually see when they are on along bus trip?
A.Buses on the road.
B.Films on television.
C.Advertisements on the billboards.
D.Gas stations.
2.What is the purpose of this passage?
A.To give the writer‘s opinion about long bus trips.
B.To persuade you to take a long bus trip.
C.To explain how bus trips and television shows differ.
D.To describe the billboards along the road.
3.The writer of this passage would probably favor .
A.bus drivers who aren‘t reckless
B.driving alone
C.a television set on the bus
D.no billboards along the road
4.The writer feels long bus rides are like TV shows because .
A.the commercials both on TV shows and on billboards along the road are fun
B.they both have a beginning,a middle,and an end,with commercials in between
C.the drivers are always reckless on TV shows just as they are on buses
D.both traveling and watching TV are not exciting.
5.The writer thinks that the end of the ride is somewhat like the beginning becauseboth are .
A.exciting B.comfortable C.tiring D.boring
答案
1.C 文章的第一段中,作者叙述了乘客在坐长途车中所见的是广告牌。
2.A 全文都是作者表述对乘车长途旅行中的广告的意见和看法。
3.D 从第三段作者对“长途乘车中广告太多”所表达的情况看,作者不太喜欢沿途的广告牌。
4.B 由文章第一段第一句和第二句可知答案为B。
5.A 由第三段第一句和第二句可知。
篇6:考研英语阅读理解练习题及答案
Scientists have known for more than two decades that cancer is a disease of the genes. Something scrambles the Dna inside a nucleus, and suddenly, instead of dividing in a measured fashion, a cell begins to copy itself furiously. Unlike an ordinary cell, it never stops. But describing the process isn't the same as figuring it out. Cancer cells are so radically different from normal ones that it's almost impossible to untangle the sequence of events that made them that way. So for years researchers have been attacking the problem by taking normal cells and trying to determine what changes will turn them cancerous――always without success.
Until now. According to a report in the current issue of Nature, a team of scientists based at M.I.T.'s Whitehead Institute for Biomedical Research has finally managed to make human cells malignant――a feat they accomplished with two different cell types by ing just three altered genes into their DNA. While these manipulations were done only in lab dishes and won't lead to any immediate treatment, they appear to be a crucial step in understanding the disease. This is a “landmark paper,” wrote Jonathan Weitzman and Moshe Yaniv of the Pasteur Institute in Paris, in an accompanying commentary.
The dramatic new result traces back to a breakthrough in 1983, when the Whitehead's Robert Weinberg and colleagues showed that mouse cells would become cancerous when spiked with two altered genes. But when they tried such alterations on human cells, they didn't work. Since then, scientists have learned that mouse cells differ from human cells in an important respect: they have higher levels of an enzyme called telomerase. That enzyme keeps caplike structures called telomeres on the ends of chromosomes from getting shorter with each round of cell division. Such shortening is part of a cell's aging process, and since cancer cells keep dividing forever, the Whitehead group reasoned that making human cells more mouselike might also make them cancerous.
The strategy worked. The scientists took connective-tissue and kidney cells and introduced three mutated genes――one that makes cells divide rapidly; another that disables two substances meant to rein in excessive division; and a third that promotes the production of telomerase, which made the cells essentially immortal. They'd created a tumor in a test tube. “Some people believed that telomerase wasn't that important,” says the Whitehead's William Hahn, the study's lead author. “This allows us to say with some certainty that it is.”
Understanding cancer cells in the lab isn't the same as understanding how it behaves in a living body, of course. But by teasing out the key differences between normal and malignant cells, doctors may someday be able to design tests to pick up cancer in its earliest stages. The finding could also lead to drugs tailored to attack specific types of cancer, thereby lessening our dependence on tissue-destroying chemotherapy and radiation. Beyond that, the Whitehead research suggests that this stubbornly complex disease may have a simple origin, and the identification of that origin may turn out to be the most important step of all.
1. From the first paragraph, we learn that ________________.
[A] scientists had understood what happened to normal cells that made them behave strangely
[B] when a cell begins to copy itself without stopping, it becomes cancerous
[C] normal cells do no copy themselves
[D] the DNA inside a nucleus divides regularly
2. Which of the following statements is true according to the text?
[A] The scientists traced the source of cancers by figuring out their DNA order.
[B] A treatment to cancers will be available within a year or two.
[C] The finding paves way for tackling cancer.
[D] The scientists successfully turned cancerous cells into healthy cells.
3. According to the author, one of the problems in previous cancer research is ________.
[A] enzyme kept telomeres from getting shorter
[B] scientists didn‘t know there existed different levels of telomerase between mouse cells and human cells
[C] scientists failed to understand the connection between a cell‘s aging process and cell division.
[D] human cells are mouselike
4. Which of the following best defines the word “tailored” (Line 4, Paragraph 5)?
[A] made specifically
[B] used mainly
[C] targeted
[D] aimed
5. The Whitehead research will probably result in ___________.
[A] a thorough understanding of the disease
[B] beating out cancers
[C] solving the cancer mystery
[D] drugs that leave patients less painful
答案:B C B A D
1.考研英语阅读理解考前练习题及答案
2.考研英语阅读理解练习题
3.考研英语一阅读理解答案
4.考研英语阅读理解如何快速找答案
5.考研英语教育类阅读理解及答案
6.考研英语阅读理解真题及答案
7.考研英语阅读理解练习题及答案解析
8.考研英语阅读理解考前冲刺练习题及答案
9.考研英语阅读理解备考练习题
10.考研英语阅读理解精读练习题
篇7:广东高考英语阅读理解练习题及答案
高考英语阅读理解练习题及答案(25)
The flying fox is not a fox at all. It is an extra large bat that has got a fox’s head, and that feeds on fruit instead of insects (昆虫). Like all bats, flying foxes hang themselves by their toes when at rest, and travel in great crowds when out flying. A group will live in one spot for years. Sometimes several hundred of them occupy (占据) a single tree. As they return to the tree toward sunrise, they quarrel among themselves and fight for the best places until long after daylight.
Flying foxes have babies once a year, giving birth to only one at a time. At first the mother has to carry the baby on her breast wherever she goes. Later she leaves it hanging up, and brings back food for it to eat. Sometimes a baby bat falls down to the ground and squeaks (尖叫) for help. Then the older ones swoop (俯冲) down and try to pick it up. If they fail to do so, it will die. Often hundreds of dead baby bats can be found lying on the ground at the foot of a tree.
1. The passage tells us that there is no difference between the flying fox and the ordinary bat in______.
A. their size. B. their appearance.
C. the kind of food they eat. D. the way they rest.
2. Flying foxes tend to ______.
A. double (翻一番) their number every year.
B. fight and kill a lot of themselves.
C. move from place to place constantly.
D. lose a lot of their young.
3. At daybreak every day flying foxes begin to______.
A. fly out toward the sun. B. look for a new resting place.
C. come back to their home. D. go out and look for food.
4. Flying foxes have fights ______.
A. to occupy the best resting places. B. only when it is dark.
C. to protect their homes from outsiders (外来者).
D. when there is not enough food.
5. How do flying foxes care for their young?
A. They only care for their own babies.
B. They share the feeding of their young.
C. They help when a baby bat is in danger.
D. They often leave home and forget their young.
答案:
25、(1分)
1D 2 D 3 C 4 A 5 C
[2017广东高考英语阅读理解练习题及答案]
篇8:考研英语阅读理解冲刺练习题及答案
Dr. Wise Young has never met the hundreds of thousands of people he has helped in the past 10 years, and most of them have never heard of Wise Young. If they did meet him, however, they'd want to shake his hand――and the remarkable thing about that would be the simple fact that so many of them could. All the people Young has helped were victims of spinal injuries, and they owe much of the mobility they have today to his landmark work.
Young, 51, head of the W.M. Keck Center for Collaborative Neuroscience at Rutgers University in New Brunswick, N.J., was born on New Year's Day at the precise midpoint of the 20th century. Back then, the thinking about spinal-cord injury was straightforward: When a cord is damaged, it's damaged. There's nothing that can be done after an injury to restore the function that was so suddenly lost. As a medical student at Stanford University and a neurosurgeon at New York University Medical Center, Young never had much reason to question that received wisdom, but in 1980 he began to have his doubts. Spinal cords, he knew, experience progressive damage after they're injured, including swelling and inflammation, which may worsen the condition of the already damaged tissue. If that secondary insult could be relieved with drugs, might some function be preserved?
Young spent a decade looking into the question, and in 1990 he co-led a landmark study showing that when high doses of a steroid known as methylprednisolone are administered within eight hours of an injury, about 20% of function can be saved. Twenty percent is hardly everything, but it can often be the difference between breathing unassisted or relying on a respirator, walking or spending one's life in a wheelchair. “This discovery led to a revolution in neuroprotective therapy,” Young says.
A global revolution, actually. More than 50,000 people around the world suffer spinal injuries each year, and these days, methylprednisolone is the standard treatment in the U.S. and many other countries. But Young is still not satisfied. The drug is an elixir for people who are newly injured, but the relief it offers is only partial, and many spinal-injury victims were hurt before it became available. Young's dream is to help those people too――to restore function already lost――and to that end he is studying drugs and growth factors that could improve conduction in damaged nerves or even prod the development of new ones. To ensure that all the neural researchers around the world pull together, he has created the International Neurotrauma Society, founded the Journal of Neural Trauma and established a website (carecure.rutgers.edu) that receives thousands of hits each day.
“The cure for spinal injury is going to be a combination of therapies,” Young says. “It's the most collaborative field I know.” Perhaps. But increasingly it seems that if the collaborators had a field general, his name would be Wise Young.
1. By “the remarkable thing about that would be the simple fact that so many of them could”(Line three, Paragraph 1), the author means_______________.
[A] The remarkable thing is actually the simple fact.
[B] Many people could do the remarkable things.
[C] When meeting him, many people could do the simple but remarkable thing.
[D] The remarkable thing lies in the simple fact that so many people could shake hands with him.
2. How did people think of the spinal-cord injury at the middle of 20th century?
[A] pessimistic
[B] optimistic
[C] confused
[D] carefree
3. By saying “Twenty percent is hardly everything”(Line 3, Paragraph 3), the author is talking about_____________.
[A] the drug
[B] the function of the injured body
[C] the function of the drug
[D] the injury
4. Why was Young unsatisfied with his achievement?
[A] The drug cannot help the people who had spinal injury in the past.
[B] His treatment is standard.
[C] The drug only offers help to a small number of people.
[D] The drug only treats some parts of the injury.
5. To which of the following statements is the author likely to agree?
[A] Wise Young does not meet many people.
[B] When Young was young, he did not have much reason to ask questions.
[C] If there needs a head of the spinal-injured field, Young might be the right person.
[D] Young‘s dream is only to help the persons who were injured at early times.
答案:D A B A C
1.考研英语阅读理解练习题及答案
2.考研英语完型填空冲刺练习题及答案
3.考研英语阅读理解考前冲刺练习题及答案
4.考研英语阅读理解考前练习题及答案
5.考研英语完型填空冲刺练习题【含答案】
6.考研英语完型填空冲刺练习题及答案解析
7.考研英语阅读理解练习题
8.考研英语阅读理解练习题
9.考研英语完型填空冲刺练习题
10.2017考研英语阅读理解真题及答案
篇9:考研英语阅读理解练习题及答案解析
Forthousands of Canadians, bad service is neither make-believe nor amusing. It isan aggravating and worsening real-life phenomenon that encompasses behaviorranging from indifference and rudeness to naked hostility and even physicalviolence. Across the country, better business bureaus report a lengtheninglitany of complaints about contractors, car dealers, and repair shops, movingcompanies, airlines and department stores. There is almost an adversarialfeeling between businesses and consumers.
Expertssay there are several explanations for ill feeling in the marketplace. One isthat customer service was an early and inevitable casualty when retailersresponded to brutal competition by replacing employees with technology such as1~800 numbersand voice mail. Another factor is that business generally has begun placingmore emphasis on getting customers than on keeping them. Still another is thatstrident, frustrated and impatient shoppers vex shop owners and make them evenless hospitable―especially at busier times of the year like Christmas. On both sides,simple courtesy has gone by the board. And for a multitude of consumers,service went with it.
TheBetter Business Bureau at Vancouver gets 250 complaints a week, twice as manyas five years ago. The bureau then had one complaints counselor and now hasfour. People complain about being insulted, having their intelligence andintegrity questioned, and being threatened. One will hear about people beinghauled almost bodily out the door by somebody saying things like “I don't have to serve you!”or “This is private property, get outand don't come back! ” What can customers do? If the bureau's arbitration process fails tosettle a dispute, a customer's only recourse is to sue in claims court. Butbecause of the costs and time it takes, relatively few ever do.
There isa lot of support for the notion that service has, in part, fallen victim togenerational change. Many young people regard retailing as just a bead-endjob that you're just going to do temporarily on your way to a real job. Youngclerks often lack both knowledge and civility. Employers have to train youngpeople in simple manners because that is not being done at home. Salespeopletoday, especially the younger ones, have grown up in a television-computersociety where they've interacted largely with machines. One of the biggestcomplaints from businesses about graduates is the lack of inter-personalskills.
Whatcustomers really want is access. They want to get through when they call, theydon't want busy signals, they don't want interactive systems telling them topush one for this and two for that―they don't want voice mail. And ifcustomers do not get what they want, they defect. Some people go back to localsmall businesses: the Asian greengrocer, a Greek baker and a Greek fishmonger.They don't wear name tags, but one gets to know them, all by name.[490 words]
1?At a business place of badservice, the worst one can get is._________
[A] indifference and rudeness
[B] naked hostility and physicalviolence
[C] having intelligence and integrityquestioned
[D] being insulted and threatened
2?One of the reasons for such illfeeling in the marketplace is that.________
[A] shoppers are usually strident,frustrated and impatient
[B] shoppers often take businesses tocourt
[C] businesses use new technologyinstead of employees
[D] businesses try every means to getcustomers
3 Whatchanges have taken place at Vancouver Better Service Bureau in the past fiveyears?
[A] More effective.
[B] Less bureaucracy.
[C] More business.
[D] Better staff.
4?Young clerks often lackinterpersonal skills chiefly because they____________
[A]are skilled in dealing withmachines, not people
[B]are not trained in simple mannersat home
[C]fall victims to generationalchange
[D]take retailing to be a temporaryjob
5?The author's attitude towardsbusinesses and bad service is_________.
[A]attacking
[B]understanding
[C]regretting
[D]warning
核心词汇
defect n.[C]缺陷,瑕疵;不足之处例:All the cars are tested fordefects before they leave the factory.所有汽车在出厂之前都要检查有无缺陷。
vi. * to leave your own country or a group in order to go to or join anopposing one逃离;背叛,变节(后跟介词from)例:She defected from the Liberals andjoined the Socialists. 她脱离自由党,加入了社会党。
encompassvt. ① to completely cover or surround sth. 覆盖;包围,环绕例:a reservoir encompassed bymountains群山环绕的水库 *②包含,包括例:The course will encompass physics,chemistry and biology.课程将包括物理、化学和生物学。
indifference n.*① lack ofinterest or concern不关心,不在乎例:show indifference to personal affairs不计较个人的事②不重要,无关紧要例:a matter of indifference无关紧要的事;in?否定前缀,用于构成形容词和名词,表示“不,非,无”例:insensitive a.不敏感,inability n.没办法,没能力
make?believe n. [U]由动词短语make believe变过来的复合名词,意为“假装,假扮,虚构”例:She told me that her parents aremillionaires, but it?s all just make?believe.她告诉我她父母是百万富翁,但这一切都属子虚乌有。
超级词汇
fishmonger n. 鱼贩,鱼商;monger n. 商人,贩子,如warmonger战争贩子
litany n.(对一系列事件、原因等)枯燥冗长的陈述例:a litany of complaints喋喋不休的抱怨
recourse n. *①求助,求援(的对象);(得救的)办法、手段例:get over difficulties withoutrecourse to outside help不求外援克服困难②(法律上的)追索权
strident a.(说话声音)刺耳的,尖锐的,不和谐的
长难句分析
One is thatcustomer service was an early and inevitable casualty when retailers respondedto brutal competition by replacing employees with technology such as 1~800 numbers and voice mail.
该句主干是One isthat…。that 引导的是表语从句,其中又嵌套了一个复合句:主句是customer service was an casualty, 从句是when引导的时间状语从句。
语篇分析
本文题材涉及商业服务,作者对加拿大存在的劣质服务现象予以剖析,并呼吁商家改善对顾客的服务。它是一篇现象解释型文章,按照“指出现象―解释现象―提出解决方案”的脉络展开论述,可以分成三大部分。
第一段为第一部分,指出现象:劣质服务成为加拿大日益严重的社会问题(aggravating and worsening real?life phenomenon)。
首句给出了文章要论述的话题(badservice)以及作者对它的严肃态度(neither make?believe nor amusing)。该段使用列举法,说明:①劣质服务的类型多样:从漠不关心(indifference)、粗俗无礼(rudeness)到不加掩饰的恶意(naked hostility)甚至身体暴力(physical violence)。②劣质服务涉及的行业众多(report a lengthening litany ofcomplaints)。末句指出劣质服务造成的后果:商家和消费者之间几乎产生了一种敌对的情绪(adversarial feeling)。
第二、三和四段为第二部分,解释现象。
第二段:引用专家的观点从商家和顾客两方面分析产生敌对情绪的原因:①商家提供的客户服务中技术取代了员工(replacing employees withtechnology);②商家重点放在赢得顾客而不是保持顾客上(more on getting customers than on keepingcustomers);③顾客经常惹恼店主并使其变得更加不友好(shoppers vex shop owners and make them evenless hospitable)。
第三段:首先进一步指出劣质服务现象越来越严重,其表现在于:①渥太华优化商务局受理的投诉案件和聘用的投诉顾问数量增多(complaints twice as many as fiveyears ago; now has four counselors);②顾客抱怨受到侮辱和威胁(being insulted and threatened)。该部分举例说明商家的恶劣态度(One will hear about people beinghauled almost bodily out the door)。
接着该段以设问的形式说明遭到恶劣对待的顾客能够采取的对策:①依靠优化商务局的仲裁;②如果仲裁失败(fails to settle a dispute),顾客只能向法庭提出诉讼(sue in claims court),但是因为诉诸法庭费用高、时间长(the costs and time it takes),所以很少有人这么做。该部分从消费者不能有效地维护自己的权益的角度,间接地解释了劣质服务现象日益严重的原因。
第四段:从年轻人的角度分析造成劣质服务现象的原因:①只将销售看作是临时的工作(do temporarily);②缺少知识和礼貌(lack both knowledge and civility);③缺少人际交往技能(lack of inter?personal skills)。
第五段为第三部分,提出解决方案:商家应与顾客直接接触(access)。
句子“If customersdo not get what they want, they defect”表明了作者的态度,即,作者警告商家如果不与顾客接触,可能会导致顾客的流失。文章最后提供了地方小商贩的成功经验,建议商家予以借鉴。
试题命制分析
通过对文章的整体分析,我们可以从以下几个方面命题,考查考生的阅读理解能力。
1. 事实细节题
(1)针对文章第一段列出的劣质服务的类型,可以就其程度进行考查,参见试题1。还可以问哪个是程度最轻的劣质服务?[A]身体暴力;[B]粗俗无礼;[C]漠不关心;[D]不加掩饰的恶意。(答案:[C])
(2)可以综合考查劣质服务现象的特点,包括:日益严重、类型多样、涉及行业众多等。
(3)针对商家和消费者之间存在的敌对情绪,可以考查其原因,参见试题2。
(4)针对优化商务局,可以考查其发生了什么变化,参见试题3。
(5)可以考查顾客对劣质服务采取的应对措施,如:遭到恶劣对待的顾客往往会做什么?[A]使用身体暴力;[B]向新闻媒介投诉;[C]期待优化商务局的仲裁;[D]提出诉讼。(答案:[C])
(6)从年轻人的角度,可以考查劣质服务现象的原因,也可以考查年轻人身上存在的问题,参见试题4。
2. 作者观点、态度题
(1) 可以考查作者认为改善劣质服务的方法是什么。
(2) 末段作者呼吁商家改善对顾客的服务,由此可以考查作者对商家及劣质服务现象的态度,参见试题5。
3. 推理引申题
(1) 第一段提到优化商务局报道全国各类投诉事件,第三段提到优化商务局受理投诉案件、聘用投诉顾问、解决争端。因此可以考查推理优化商务局是什么类型的组织?
(2) 第三段从多个层次分析顾客对劣质服务采取的对策,可以考查由此能推出的结论,如:[A]消费者更喜欢仲裁而不是上诉;[B]劣质服务现象严重的原因之一是消费者不能有效地维护权益;[C]法庭往往偏袒商家而不是顾客;[D]优化商务局处理投诉案件的效率很低。(答案:[B])
4. 词义句意题
考查第四段第一句Servicehas, in part, fallen victim to generational change的含义。
5. 写作目的题
考查文章最后作者提到地方小商贩的目的是什么。
试题精解
1.在一个有着劣质服务的商业场所人们所受到的最恶劣的待遇是――。
[A]漠不关心和粗鲁[B]不加掩饰的恶意和身体暴力
[C]智力和正直遭到质疑[D]受到侮辱和威胁
[精解]答案B本题考查事实细节。第一段第二句提到,劣质服务是真实的生活现象,包括从漠不关心、粗俗无礼到不加掩饰的恶意甚至身体暴力等一系列行为。以上三种行为按照严重程度递增排列。第三段提到,人们在投诉信中抱怨受到侮辱、自己的智力和正直遭到质疑、受到威胁。接着文中举了一个例子形象地说明了顾客受到的最糟糕的待遇。句子结构one will hear... 表示作者强调的口吻,“连……的事情也有所耳闻”。而这个例子正好是“不加掩饰的恶意甚至身体暴力”。因此[B]项是最恶劣的待遇。
2.市场上出现这种不良情绪的原因之一是――。
[A]购物者经常是吵闹的、失望的和没有耐心的
[B]购物者经常把商家告上法庭
[C]商家使用技术替代员工
[D]商家利用各种手段来赢得顾客
[精解]答案C本题考查事实细节。第二段分析了三个原因。第一个原因是:零售商应对残酷的竞争采用技术取代员工。第二个原因是:商家一般都开始把重点更多放在赢得顾客而不是保持顾客上。第三个原因是:一些吵闹的、失望的没有耐心的购买者经常惹恼店主。由此可判定[C]项是原因,[A]项将原文中的个别现象变成了经常出现的普遍现象,与事实不符。[B]项文中未提。文中强调的原因是商家没有重视保持顾客,[D]与文意不符。
3.在过去五年里渥太华的优化商务局有什么改变?
[A]效率更高。[B]官僚作风减少。
[C]更多的务业。[D]更好的职员。
[精解]答案C 本题考查事实细节。第三段首句提到,渥太华的优化商务局在一周之内收到的投诉数量是五年前的两倍。该局的投诉顾问也由那时的一个变成了四个。投诉多了,业务自然更繁忙了,因此[C]项正确。其他项文中未提到。
4.年轻的职员缺乏人际间交往技巧主要是因为他们――。
[A]擅长与机器而非人打交道[B]在家没有接受简单的礼仪训练
[C]成为代与代之间变化的受害者[D]将零售视为临时的工作
[精解]答案A 本题考查事实细节。第四段首句提到一种普遍存在的观念,即服务成了代与代之间变化的受害者。接下来的内容对该句进行了阐述:年轻人将零售视为跳板性质的工作;缺少知识和礼貌;年轻人成长过程中大多和机器交流。该段最后一句作者借用商家的抱怨,指出他们缺少人际间的交际技能。可见,只有[A]项与年轻职员人际交流能力差相关,且是直接原因。其他项是年轻人其他方面的表现。
5.作者看待商业和劣质服务的态度是――。
[A]攻击的[B]理解的[C]懊悔的[D]警告的
[精解]答案D本题考查作者态度。文中作者主要描述了劣质服务的存在及分析其原因。在最后一段里,作者用与商业部门和服务行业对话的口吻说到,顾客真正想要的是一个接近的机会。如果顾客得不到他们想要的服务,他们就会跑掉。可见,作者是在警告并呼吁服务行业找出其问题根源所在以便改善服务。[D]项是其正确的态度。其他项都不恰当。
全文翻译
对于数以千计的加拿大人来说,劣质服务既不是虚假的也不是好笑的,它是一个正在不断恶化的现实生活中的现象,包括从漠不关心、粗俗无礼到不加掩饰的恶意甚至身体暴力等一系列行为。优化商务局在全国范围内长篇累牍地报道各类投诉事件,这些投诉的对象包括承包商、汽车商、修理店、搬家公司、航空公司以及百货商店。在商家和消费者之间几乎产生了一种敌对的情绪。
专家们说,关于市场上产生这种不良情绪有如下几种解释。一方面当零售商应对残酷的竞争用1到800的数目和语音邮件等技术取代员工后,客户服务就成了早期的也是不可避免的受害者。另一个原因是,商业一般都已经开始把重点更多放在赢得顾客而不是保持顾客上。此外,一些吵闹的、失望的、没有耐心的购买者经常惹恼店主并使其变得更加不友好,尤其是在像圣诞节这样一年之中比较繁忙的时节。双方都将简单的礼貌置之脑后,因此对于大量的消费者来说,服务随之而去。
渥太华的优化商务局在一周之内收到了250份投诉,这个数字是五年前的两倍。该局的投诉顾问也由那时的一个变成了四个。人们抱怨受到侮辱,自己的智力和正直也遭到质疑,还会受到威胁。有人一边喊着“我没有必要为你服务”或者“这是私人领地,请你出去,不要再来了”这样的话一边将顾客推出门外,连这样的事情也有所耳闻。顾客能做些什么呢?如果优化商务局的仲裁程序未能成功地解决争端的话,顾客惟一能做的就是向赔偿法庭提出诉讼,但是那样要花费很多的金钱和时间,因此很少有人去做。
人们普遍支持这一观念,即服务已经部分地成了代与代之间变化的受害者。许多年轻人将零售视为跳板性质的工作,是找到真正的工作前暂时做的事情。年轻的服务员缺少知识和礼貌。雇主必须给年轻人进行简单的礼仪培训,因为在家里无法进行。今天的销售员,尤其是较为年轻的人,是在电视和计算机的社会中成长起来的,在这样的社会中,他们大多和机器互相交流。商家对毕业生最常有的抱怨之一就是:他们缺少人与人之间的交际技能。
顾客真正想要的是一个接近的机会。他们希望打电话时有人接而不是听到忙音信号。他们不想要交互系统告诉他们“如果……请按1,如果……请按2”,他们不想要语音邮件。如果顾客得不到他们想要的服务,他们就会跑掉。一些人愿意与当地的小商贩打交道,比如:亚洲菜贩,希腊面包师和希腊鱼贩。他们不佩戴胸牌,但是顾客却通过名字认识他们。
篇10:英语四级阅读理解过关练习题及答案
If the salinity(含盐量) of ocean waters is analyzed, it is found to vary only slightly from place to place.Nevertheless, some of these small changes are important. There are three basic processes that cause a change in oceanic salinity. One of these is the subtraction of water from the ocean by means of evaporation--conversion of liquid water to water vapor. In this manner, the salinity is increased, since the salts staybehind. If this is carried to the extreme, of course, white crystals of salt would be left behind.
The opposite of evaporation is precipitation(降水), such as rain, by which water is added to the ocean. Here the ocean is being diluted(稀释) so that the salinity is decreased. This may occur in areas of high rainfall or in coastal regions where rivers flow into the ocean. Thus salinity may be increased by the subtraction of water by evaporation, or decreased by the addition of fresh water by precipitation or runoff(形成地表水部分的降水).
Normally, in tropical regions where the sun is very strong, the ocean salinity is somewhat higher than it is in other parts of the world where there is not as much evaporation. Similarly, in coastal regions whererivers dilute the sea, salinity is somewhat lower than in other oceanic areas.
A third process by which salinity may be altered is associated with the formation and melting of sea ice. When seawater is frozen, the dissolved materials are left behind. In this manner, seawater directly beneath freshly formed sea ice has a higher salinity than it did before the ice appeared. Of course, when this ice melts, it will tend to decrease the salinity of the surrounding water.
In the Weddell Sea, off Antarctica, the densest water in the oceans is formed as a result of this freezingprocess, which increases the salinity of cold water. This heavy water sinks and is found in the deeper portions of the oceans of the world.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.The best title of the passage can be “_____”.
A.Typical Oceans and Their Respective Features
B.The Causes of the Changes in Salinity of Ocean Water
C.Different Oceans Have Different Salinity
D.The Precipitation and Evaporation of Oceans
2.Which of the following processes will increase salinity of ocean waters?
A.Evaporation.
B. Precipitation.
C. Melting.
D. Dilution.
3.According to this passage, the sea _ is likely to have the lowest salinity.
A. in tropical areas
B. off Antarctica
C. of high rainfall
D. with abundant
4.The Weddell Sea _____.
A.is a good example of increased salinity in freezing sea water
B.is much larger in area than the Arctic oceans
C.has a much lower salinity now than ever
D.has the denser water in its upper parts
5.Coastal regions are mentioned as cases where _____.
A.sea water is less salty because fresh water joins in
B.rivers carry industrial exhaust into sea
C.sea ice tends to melt more quickly than in the center of oceans
D. heavy water sinks to the deeper portions of the oceans
答案解析
1.[B] 主旨大意题。本文第1段第3句是全文的主题句,告诉读者有三种原因致使海洋盐分变化并逐一介绍这三种原因,选项B比较全面地归纳了本文的主题。选项A和C中心词为oceans,不妥,选项D只提及了前面两种原因,不全面。
2.[A] ~实细节题。只要明白第1段第5句中的in this manner是指第4句中的evaporation,不难做出正确选择。选项B、C会使含盐量减少,很容易排除。具体的反证分别出现在第2段首句、第3段尾句和第4段首句。
3.[C] 推理判断题。综合3种情况,造成海洋含盐量低的原因有:降雨多、日晒少、远离热带和海冰融化,由此可推断选项C最符合。A和D是使海水含盐量增加的,因此可排除。B是否一定海水含盐低,文中并未提到。
4.[A] 推理判断题。选项A是对最后一段第1句的同义改写。同一句可知选项C错。选项B根本没有提及。文章最后一句表明D正好与~实相反。
5.[A] 推理判断题。coastal regions字眼在文章中提到两遍,分别在第2段第3句及第3段最后一句。只要能够迅速苏业饺魏我淮均可做出正确判断为A。B和C无原文支持;D张冠李戴,原文提及D内容涉及的是Weddell Sea,而非coastal regions。
1.小升初语文阅读理解练习题
2.口技阅读理解及答案
3.华佗治病阅读理解答案
4.燕子阅读理解答案
5.主角阅读理解题及答案
6.爱心树阅读理解答案
7.雾的阅读理解答案
8.在山的那边阅读理解题及答案
9.杀羊阅读理解答案
10.窗的随想阅读理解答案
篇11:考研英语阅读理解考前练习题及答案
When Ellen M. Roche, 24, volunteered for the asthma experiment, she didn't expect to benefit from it――except for the $365 she'd be paid. Unlike clinical trials, in which most patients hope that an experimental therapy will help them, this study was designed just to answer a basic question: how does the way a normal lung reacts to irritants shed light on how an asthmatic lung responds? To find out, scientists led by Dr. Alkis Togias of Johns Hopkins University had Roche and other healthy volunteers inhale a drug called hexamethonium. Almost immediately Roche began to cough and feel short of breath. Within weeks her lungs failed and her kidneys shut down. On June 2 Roche died――a death made more tragic by the possibility that it was preventable. Last week the federal Office for Human Research Protections (OHRP) ruled that Hopkins's system for protecting human subjects is so flawed that virtually all its U.S.-supported research had to stop.
The worst part is that Hopkins, one of the nation's premier medical institutions, is not alone. Two years ago the inspector general of the Department of Health and Human Services warned that the system safeguarding human subjects is in danger of a meltdown. The boards that review proposed studies are overburdened, understaffed and shot through with conflicts of interest. Oversight is so porous that no one knows how many people volunteer to be human guinea pigs (21 million a year is an educated guess), how many are hurt or how many die. “Thousands of deaths are never reported, and adverse events in the tens of thousands are not reported,” says Adil Shamoo, a member of the National Human Research Protections Advisory Committee and professor at the University of Maryland. Greg Koski, head of OHRP, has called the clinical-trials system “dysfunctional.”
The OHRP findings on Hopkins are nothing short of devastating. After a three-day inspection last week, OHRP concluded that the Hopkins scientists failed to get information on the link between hexamethonium and lung toxicity, even though data were available via “routine” Internet searches and in textbooks. The drug is not approved for use in humans; the hexa-methonium Togias used was labeled [F]OR LABORATORY USE ONLY. The review board, OHRP charges, never asked for data on the safety of inhaled hexamethonium in people. The consent form that Roche signed states nowhere that hexamethonium is not approved by the FDA (the form describes it as a “medication”) and didn't warn about possible lung toxicity.
Hopkins itself concluded that the review board did not do all it could to protect the volunteers, and suspended all 10 of Togias's studies. Still, the university――whose $301 million in federal grants for 2,000 human studies made it the largest recipient of government research money last year――is seething. “Hopkins has had over 100 years of doing clinical trials,” says Dr. Edward Miller, CEO of Johns Hopkins Medicine. “We have had one death in all of those years. We would have done anything in the world to prevent that death, but [suspending the studies] seems out of proportion.” Hopkins calls the shutdown of its experiments “unwarranted, unnecessary, paralyzing and precipitous.” OHRP is letting trials continue “where it is in the best interests” of subjects. The rest of the studies can resume once Hopkins submits a plan to restructure its system for protecting research subjects. How quickly that happens, says a government spokesman, depends on Hopkins.
注(1):本文选自Newsweek; 7/30/2001, p36;
注(2):本文习题命题模仿对象2005年真题Text 1;
1. In the opening paragraph, the author introduces his topic by
[A]explaining a phenomenon
[B]justifying an assumption
[C]stating an incident
[D]making a comparison
2. The statement “The OHRP findings on Hopkins are nothing short of devastating.”(Line
1, Paragraph 3) implies that
[A]The OHRP findings on Hopkins are much too impressive.
[B]The OHRP findings on Hopkins are much too shocking.
[C]The OHRP findings on Hopkins are much too convincing.
[D]The OHRP findings on Hopkins are much too striking.
3. The main reasons for Roche‘s death are as following, except that _______.
[A]the protecting system hasn‘t been set up
[B]the review board has neglected their duty
[C]the research team was not responsible enough for its volunteers
[D]the possibility of lung toxicity was overlooked
4. The OHRP has found that
[A]Hopkins has loose control over the experiment.
[B]the volunteers knew nothing about the experiment.
[C]there is something wrong with every aspect of the experiment.
[D]there exist many hidden troubles in human subjects safeguarding system.
5. What can we infer from the last paragraph?
[A]Hopkins had no fault in this accident.
[B]Hopkins seemed not to quite agree with The OHRP
[C]Togias's studies shouldn‘t be suspended.
[D]Hopkins wanted to begin their experiments as soon as possible.
答案:CBACB
1.考研英语阅读理解考前冲刺练习题及答案
2.考研英语完型填空考前练习题及答案解析
3.考研英语阅读理解练习题
4.考研英语完型填空考前练习题
5.2016年考研英语一阅读理解答案
6.考研英语阅读理解如何快速找答案
7.考研英语教育类阅读理解及答案
8.2017考研英语阅读理解真题及答案
9.2017年考研英语:阅读理解考前提醒
10.2017考研英语完型填空考前练习及答案
文档为doc格式