欢迎来到千学网!
您现在的位置:首页 > 实用文 > 其他范文

职称英语真题阅读判断(综合类A级)

时间:2023-04-30 07:53:09 其他范文 收藏本文 下载本文

下面是小编整理的职称英语真题阅读判断(综合类A级),本文共6篇,欢迎大家阅读分享借鉴,希望对大家有所帮助。

职称英语真题阅读判断(综合类A级)

篇1:职称英语真题阅读判断(综合类A级)

职称英语真题:职称英语真题阅读判断(综合类A级)

阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

“Wanna buy a body?” That was the opening line of more than a few phone calls I got from self-employed photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into “them”, who trade in pictures of bodies or run after famous people like Princess Diana, and “us”, the serious news people. But after 16 years in that role, I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.

Working in the reputable world of journalism, I told photographers to cover other people's difficult life situations. I justified marching into moments of sadness, under the appearance of the reader's right to know. I worked with professionals talking their way into situations or shooting from behind police lines. And I wasn't alone.

In any American town, after a car crash or some other horrible incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to take photos of the blood and injuries. But you are likely to see local newspaper and television photographers on the scene Cand fast…

How can we justify doing this? Journalists are taught to separate, doing the job from worrying about the consequences of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business saying: Leave your conscience in the office, A victim may lie bleeding, unconscious, or dead. Your job is to record the image (图象). You're a photographer, not an emergency medical worker. You put away your feelings and document the scene.

But catastrophic events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. They rush to obtain the rights to be the only one to own these shocking images and death is usually the subject. Often, an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and puts it up for bid by major magazines. The most sought-after special pic.ruiwen.command tens of thousands of dollars through bidding contests.

I worked on all those stories and many like them. When they happen, you move quickly: buying, dealing, trying to beat the agencies to the pictures.

Now, many people believe journalists are the hypocrites(伪君子)who need to be brought down, and it's our pictures that most anger others. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between clear-minded “us” and mean-spirited “them”. In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.

16. The writer never got an offer for a photograph of a dead person.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

17. The writer was a photographer sixteen years ago.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

18. The writer believes that shooting people’s nightmares is justifiable.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

19. News photographers are usually a problem for secure workers at an accident.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

20. Journalists aren’t supposed to think about whether they are doing the right thing.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

21. Editors sometimes have to pay a lot of money for exclusive pictures.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

22. Many people say that they are annoyed by the US News pictures.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

篇2:职称英语考试真题综合类A级

The National Trust in Britain plays an increasingly important part in the preservation for public enjoyment of the best that is left unspoiled of the British countryside. Although the Trust has received practical and moral support from the Government, it is not a rich Government department. It is a voluntary association of people who care for the unspoiled countryside and historic buildings of Britain. It is a charity which depends for its existence on voluntary support from members of the public'. Its primary duty is to protect places of great natural beauty and places of historical interest.

The attention of the public was first drawn to the dangers threatening the great old houses and castles of Britain by the death of Lord Lothian, who left his great seventeenth-century house to the Trust together with the 4500-acre park and estate surrounding it. This gift attracted wide publicity and started the Trust's “Country House Scheme”. Under this scheme, with the help of the Government and the general public, the Trust has been able to save and make accessible to the public about one hundred and fifty of these old houses2. Last year about one and three quarters of a million people paid to visit these historic houses, usually at a very small charge.

In addition to country houses and open spaces the Trust now owns some examples of ancient wind and water mills, nature reserves, five hundred and forty farms and nearly two thousand five hundred cottages or small village houses, as well as some complete villages. In these villages no one is allowed to build, develop 'or disturb the old village environment in any way and all the houses are maintained in their original sixteenth-century style. Over four hundred thousand acres of coastline, woodland, and hill country are protected by the Trust and no development or disturbances of any kind are permitted. The public has free access to these areas and is only asked to respect the peace, beauty and wildlife.

So it is that over the past eighty years the Trust has become a big and important organization and an essential and respected part of national life, preserving all that is of great natural beauty and of historical significance not only for future generations of Britons but also for the millions of tourists who each year invade Britain in search of a great historic and cultural heritage.

篇3:职称英语阅读判断真题

下面的`短文列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C,

The Forbidden Apple

New York used to be the city that never sleeps. Theses days, it's the city that never smokes, drinks or does anything naughty (at least, not in public). The Big Apple is quickly turning into the Forbidden Apple.

If you wanted a glass of wine with your picnic in Central Park, could you have one? No chance. Drinking alcohol in public isn't allowed. If you decided to feed the birds with the last crumbs (碎屑) of your sandwich., you could be arrested. It's illegal. If you went to a bar for a drink and a cigarette, that would be OK, wouldn't it? Er…no. You can't smoke in public in New York City.

What's going on? Why is the city that used to be so open-minded becoming like this? The mayor of New York is behind it all. He ahs brought in a whole lot of new laws to stop citizens from doing what they want, when they want.

The press are shocked. Even the New York police have joined the argument. They recently spent $100,000 on a ”Don't blame the cop“ campaign. One New York police officer said, ”We raise money for the city by giving people fines for breaking some very stupid laws. It's all about money.“

The result is a lot of fines for minor offences. Yoav Kashida, an Israel tourist, fell asleep on the subway. When he woke up, two police officers fined him because he had fallen asleep on two seats (you mustn't use two seats in the subway). Elle and Serge Schroitman were fined for blocking a driveway with their car. It was their own driveway.

The angry editor of Vanity Fair magazine, Graydon Carter, says, ”Under New York City law it is acceptable to keep a gun in your place of work, but not an empty ashtray.“ He should know. The police came to his office and took away his ashtray (烟灰缸),

But not all of the New York's inhabitants are complaining. Marcia Dugarry, 72, said, ”The city has changed for the better. If more cities had these laws, America would be a better place to live,“ Nixon Patotkis, 38, a barman, said, ”I like the new laws, if people smoked in here, we'd go home smelling of cigarettes.“

Recent figures show that New York now has fewer crimes per 100,000 people than 193 other US cities. And it's true-it's safe, cleaner and more healthy than before. But let's be honest-who goes to New York for its clean streets?

1. Some activities have recently become illegal in New York.

A Right B Wrong C Not mentioned

2. It is now illegal to smoke or drink alcohol anywhere in New York.

A Right B Wrong C Not mentioned

3. Eating apples in the park is illegal.

A Right B Wrong C Not mentioned

4. The businessmen like the new laws.

A Right B Wrong C Not mentioned

5. Elle and Serge Schronitman parked their car on the public driveway.

A Right B Wrong C Not mentioned

6. The editor of Vanity Fair magazine thinks some of the new laws are stupid.

A Right B Wrong C Not mentioned

7. New York is cleaner and safer than before.

A Right B Wrong C Not mentioned

相关信息请访问应届毕业生职称英语

篇4:职称英语阅读判断真题

【1】真题精选题

New Research Lights the Way to Super-fast Computers

(1) New research published today in the journal Nature Communications, has demonstrated how glass can be manipulated to create a material that will allow computers to transfer information using light. This development could significantly increase computer processing speeds and power in the future.

(2)The research by the University of Surrey, in collaboration with the University of Cambridge and the University of Southampton, has found it is possible to change the electronic properties of amorphous chalcogenides, a glass material integral to data technologies such as CDs and DVDs.

By using a technique called ion doping, the team of researchers have discovered a material that could use light to bring together different computing functions into one component, leading to all-optical systems.

(3)Computers currently use electrons to transfer information and process applications. On the other hand, data sources such as the Intemet rely on optical systems; the transfer of information using light. Optical fibers are used to send information around the world at the speed of light, but these signals then have to be converted to electrical signals once they reach a computer, causing a significant slowdown in processing.

(4) ”The challenge is to find a single material that can effectively use and control light to carry information arotmd a computer. Much like how the web uses light to deliver information, we want to use light to both deliver and process computer data,“ said project leader, Dr Richard Curry of the University of Surrey.

(5) ”This has eluded researchers for decades, but now we have now shown how a widely used glass can be manipulated to conduct negative electrons, as well as positive charges, creating what are known as 'pn-junction' devices. This should enable the material to act as a light source, a light guide and a light detector -- something that can carry and interpret optical information. In doing so, this could transform the computers of tomorrow, allowing them to effectively process information at much faster speeds.“

(6) The researchers expect that the results of this research will be integrated into computers within ten years. In the short term, the glass is already being developed and used in next-generation computer memory technology known as CRAM, which may ultimately be integrated with the advances reported.

23. Paragraph 2 __________

24. Paragraph 3__________

25. Paragraph 4 __________

26. Paragraph 5 __________

A. Expectation of the discovery

B. The problem of current computers

C. A new finding

D. The purpose of the research

E. Public reaction to the discovery

F. The use of the new material

27. The result of the research can help computers to increase __________.

28. Current computers transfer information using __________.

29. The new glass material makes it possible to fulfill different computing function __________.

30. Glass is used in the research to carry and process

A. optical information

B. processing speeds

C. electrons

D. positive charges

E. data technologies

F. all-optical systems

答案与解析

23.C。题干:第二段的主要内容是__________。第二段的第一句是主题句,可知几所大学的研究发现amorphous chalcogenides的电子特性可以改变,amorphous chalcogenides是数据技术必需的一种玻璃材料,其他句子具体解释这个发现,所以C(一项新的发现)是正确答案。

24.B。题干:第三段的主要内容是__________。第三段没有明显的主题句,主要介绍了目前电脑使用电子进行信息的传输和应用的处理,但是这会引起处理速度的显著下降(significant slowdown),故B(目前电脑的问题)是正确答案。

25.D。题干:第四段的主要内容是__________。第四段的主题句为首句,即挑战就是要找到一种单一的材料,可以有效地使用和控制光来携带信息,故D(研究的目的)是正确答案。

26.F。题干:第五段的主要内容是__________。第五段没有明显的主题句,主要说明了过去特别困扰研究者,但是现在已经发现如何广泛使用玻璃来传导负电子以及正电子,这使得该材料可以发挥光源的作用,故F(新材料的用途)是正确答案。

27.B。题干:研究的结果有助于电脑增加__________。按照出题顺序与段落顺序一致的原则,利用help computers to increase可以定位到第一段的最后一句,可知这将有效提高电脑的处理速度和功率,所以答案为B(处理速度)。

28.C。题干:目前电脑传输信息使用__________。利用题干关键词Current和transfer information可以定位到第三段第一句,可知目前电脑使用电子进行信息的传输和应用的处理,所以该题答案为C(电子)。

29.F。题干:新的玻璃材料使得满足不同的计算功能的__________成为可能。利用题干关键词different computing functions可以定位到第二段的最后一句,可知通过这种玻璃材料可以使用光把不同的计算功能融进一个零件之中,从而形成全光系统,所以答案为F(全光系统)。

30.A。题干:玻璃被用在研究中是为了携带和处理__________。利用题干关键词9lass和carry and process可以定位到第五段“This should enable the material to act as a light source,a light guide and a light detector--something that can carry and interpret optical information”,可知这种玻璃可以发挥光源、光导和光检测的作用,从而可以携带和解释光学信息,结合语境可知A(光学信息)是正确答案。

【2】真题精选题

Wide World of Robots

Engineers who build and program robots have fascinating jobs. These researchers tinker (修补) with machines in the lab and write computer software to control these devices. ”They're the best toys out there,“ says Howle Choset at Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Choset is a roboticist, a person who designs, builds or programs robots.

When Choset was a kid, he was interested in anything that moved--cars, trains, animals. He put motors on Tinkertoy cars to make them move. Later, in high school, he built mobile robots similar to small cars.

Hoping to continue working on robots, he studied computer science in college. But when he got to graduate school at the Califomia Institute of Technology in Pasadena, Choset's labmates were working on something even cooler than remotely controlled cars: robotic snakes. Some robots can move only forward, backward, left and right. But snakes can twist (扭曲 ) in many directions and travel over a lot of different types of terrain (地形) . ”Snakes are far more interesting than the cars,“ Choset concluded.

After he started working at Carnegie Mellon, Choset and his colleagues there bagan developing their own snake robots. Choset's team programmed robots to perform the same movements as real snakes, such as sliding and inching forward. The robots also moved in ways that snakes usually don't, such as rolling.

Choset's snake robots could crawl (爬行) through the grass, swim in a pond and even climb a flagpole.

But Choset wondered if his snakes might be useful for medicine as well. For some heart surgeries, the doctor has to open a patient's chest, cutting through the breastbone. Recovering from these surgeries can be very painful. What if the doctor could perform the operation by instead making a small hole in the body and sending in a thin robotic snake?

Choset teamed up with Marco Zenati, a heart surgeon now at Harvard Medical School, to investigate the idea. Zenati practiced using the robot on a plastic model of the chest and they tested the robot in pigs.

A company called Medrobotics in Boston is now adapting the technology to surgeries on people.

Even after 15 years of working with his team's creations, ”I still don't get bored of watching the motion of my robots," Choset says.

16. Choset began to build robots in high school.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

17. Snake robots could move in only four directions.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

18. Choset didn't begin developing his own snake robots until he started working at Carnegie Mellon.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

19. Choset's snake robots could make more movements than the ones others developed.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

20. The application of a thin robotic snake makes heart surgeries less time-consuming.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

21. Zenati tested the robot on people after using it in pigs.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

22. The robotic technology for surgeries on people has brought a handsome profit to Medrobotics.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

16.A。题干:Choset在高中开始制作机器人。利用题干关键词high school和build robots可以定位到第二段最后一句,即“后来,在高中时,他开始制造与汽车机器人相似的移动机器人”,可知题干信息与原文信息一致,故选A。

17.B。题干:机器蛇只能往四个方向移动。利用题干关键词move和direction可以定位到第三段第二句到第四句,可知Choset的实验室的同事们正在研究比遥控车更酷的东西,即机器蛇。一些机器人只能向前、向后、向左或向右移动,但是机器蛇可以向多个方向扭曲。因此题干信息与原文信息不一致,所以答案为B。

18.A。题干:Choset到Carnegie Mellon工作后才开始研究自己的机器蛇。利用题干关键词robot snake和work at Camegie Mellon可以定位到第四段第一句,即“他在Carnegie Mellon工作后,Choset和同事们开始设计自己的机器蛇”。题干信息与原文信息一致,故选A。

19.c。题干:Choset研究的机器蛇比其他人开发的机器蛇运动的方向更多。利用题干关键词进行定位,发现原文没有将Choset的机器蛇跟其他人研究的机器蛇进行比较。因此答案为c。

20.C。题干:将小的机器蛇用于心脏手术可以减少手术时间。利用题干关键词heart surgeries可以定位到第五段最后两句,可知手术完成之后恢复的过程很痛苦,所以Choset想把小的机器蛇用于临床手术,这样可以减少痛苦,但并没有提及手术时间会减少。因此答案为C,未提及。

21.B。题干:Zenafi将机器人手术在猪身上实验后又在人的身上进行实验。利用题干关键词pig可以定位到第六段第二句。可知Zenati先在塑料模型上实验,然后又在猪身上实验。题干信息与原文信息不一致,因此答案为B。

22.C。题干:对人采用机器人技术进行外科手术已经给Medrobotics带来了巨大的利益。利用题干关键词profit和Medrobotics可以定位到第七段,可知Medrobotics正在采用这项技术,但并没有提及获得巨大利益,因此答案为C,未提及。

篇5:职称英语理工C级阅读判断真题

第2部分:阅读判断(第16――22题,每题1分,共7分)

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.

The Theory of Everything

If Stephen Hawking lives until the year , he will have lived more than50 years longer than his doctors expected. When he was a college student,doctors discovered that he had a rare disease. This disease causes a gradual disintegration(分解)of the nerve cells in the brain cells that regulatevoluntary muscle activity. Death almost always occurs within two or threeyears.

Today Stephen Hawking cannot walk or speak. He cannot move his arms or hishead. He cannot taste or smell anything. And yet this man is Professor ofMathematics at Cambridge University, a position held by the famous scientistIsaac Newton in 1669.

Hawking is often described as the greatest scientist since Albert Einstein,but to the world outside science, he is also known as the man who madescientific theory understandable. His book, A Brief History of Time, has soldover eight million copies.

He says that since he does not have to think about his body or do any ofthe things other men have to worry about, such as washing the car or working inthe yard, he can dedicate all of his time to thinking. This puts him in theperfect position to find the answer to the question that he has dedicated hislife to. His question is: Is there a complete theory of the universe andeverything in it?

Despite his tremendous physical disabilities, he has already made some veryimportant discoveries about the origin of the universe, how the universe holdstogether, and how it will probably end. He has also been able to explain thesecrets of “black holes” in space. Now he is looking for a set ofrules that everything in our universe must obey. He calls it the Theory ofEverything. He thinks that someone will have found the answer within the next20 years.

If Stephen Hawking is able to find his Theory of Everything, he will havegiven the world the opportunity to understand things that will change the wholenature of science and probably also the way we live.

16.Stephen Hawking will be 50 years old by 2017.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

17.Stephen Hawking suffers from a rare brain disease.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

18.Stephen Hawking is Professor of Mathematics at Cambridge University.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

19.A Brief History of Time is very difficult for students to understand.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

20.Stephen Hawking has much time to think because he doesn't have to work.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

21.Stephen Hawking has spent around ten years explaining the secrets of

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

22.The Theory of Everything is about the rules that everything in theuniverse follows.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

篇6:职称英语综合类B级真题及答案

1.       Come out,or I’ll bust the door down. A  shut                                       B  break C  set                                         D  beat 2.       The police will need to keep a wary eye on this area of town. A  naked                                    B  blind C  cautious                                 D  private 3.       The rules are too rigid to allow for human error. A  general                                  B  inflexible C  complex                                D  direct 4.       It seemed incredible that he had been there a week already. A  right                                      B  unbelievable C  obvious                                 D  unclear 5.       These animals migrate south annually in search of food. A  explore                                  B  inhabit C  prefer                                    D  travel 6.       Rumors began to circulate about his financial problems. A  send                                      B  hear C  confirm                                 D  spread 7.       She came across three children sleeping under a bridge. A  found by chance                            B  passed by C  took a notice of                      D  woke up 8.       I have little information as regards her fitness for the post. A  about                                     B  at C  with                                      D  from 9.       As a politician,he knows how to manipulate public opinion. A  express                                  B  divide C  influence                               D  voice 10.   He was tempted by the high salary offered by the company. A  taught                                    B  kept

职称英语综合类B级完形填空练习

职称英语综合类学习资料阅读判断练习

英语历年a级真题合集

职称英语综合类完形填空讲义7

职称英语综合类阅读理解6

职称英语考试模全真拟试题综合类C级第四套

全国职称英语考试综合类C级阅读理解课堂笔记

卫生职称模拟考试真题

职称英语完型填空真题练习

职称英语理工类AB级阅读理解练习

《职称英语真题阅读判断(综合类A级)(精选6篇).doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

文档为doc格式

点击下载本文文档